[...] pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] mięsa, jaja, nabiał, sery, nasiona roślin strączkowych, Dobrej jakości węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pełnoziarniste pieczywo, Dobrej jakości tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, orzechy włoskie (i inne), awokado - wyeliminuj ze swojego jadłospisu: fast foody, słodycze, słodzone napoje, wszelkiego rodzaju słodkie i [...]
[...] kg?! To według mnie o połowę za mało. Osoba aktywna fizycznie nie może tak bardzo redukować tłuszczu w diecie. Ważne jednak aby bazować na odpowiednich tłuszczach taki jak: oliwa z oliwek, orzechy np. włoskie, awokado, olej kokosowy. Białko bym zostawiła na poziomie 160-170g, gdyż wyższy udział białka w diecie jest korzystny dla redukcji tkanki [...]
[...] kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, które lepiej sobie odpuścić: przetworzona żywność, fast foody, słodycze, słodzone napoje [...]
[...] kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-07-04 11:52:11
[...] Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się [...]
[...] jaja, twarogi, sery, odżywki białkowe, mniej preferowane źródła białka to przetwory mięsne (szynki, mielonki itp) Preferowane źródła tłuszczu: mięso, ryby, jaja, sery, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/nasiona/pestki, masła orzechowe, Mniej preferowane źródła tłuszczu: słodycze, fast foody Preferowane źródła [...]
Bardzo dziękuje za porady, zainteresuję się właśnie tym co wypisałeś (może oprócz omega 3 bo moja dieta jest bardzo urozmaicona i spozywam w zasadzie prawie codziennie i regularnie orzechy włoskie, olej rzepakowy naprzemiennie z oliwą z oliwek lub łososia/makrele), co do kofeiny to raczej tutaj jestem za kawą, bez zadnych dodatkow, regularnie [...]
[...] miało neutralny wpływ na Twoje zdrowie i na pewno nie zaszkodzi. Pamiętaj jednak o różnorodności tłuszczy w diecie, staraj się dostarczać głównie tłuszcze jednonienasycone (oliwa z oliwek, awokado) oraz wielonienasycone (orzechy, pestki dyni, słonecznika itd.) Olej rzepakowy rafinowany nadaje się bardziej do smażenia, a olej tłoczony na zimno [...]
[...] nabiał (w rozsądnych ilościach), odżywki białkowe (jako uzupełnienie diety w przypadku problemów z pozyskaniem białka z jedzenia) - tłuszcze – olej lniany, kokosowy, oliwa z oliwek, orzechy, awokado, jaja, mięso, ryby Ilość posiłków i pory dopasowujemy do własnych preferencji i trybu dnia, dobrze jednak próbować w miarę równomiernie [...]
[...] źródła makroskładników a nie jakieś serki, jogurciki, owoce i inne badziewie. Chude mięso, jaja, chudy twaróg, do tego ryż/brązowy makaron/kasza, zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej lniany lub ryżowy, tran. Sporo warzyw. Przez pierwszy tydzień czy dwa możesz przybrać na wadze bo organizm po tej głodówce będzie gromadził wszystko na [...]
[...] sobie zamiar potrawę z płynów przyrządzić ? A może chce upiec ciasto i wtedy np kilogram cukru kryształu to 1136 ml ale pudru to już 1562 ml. kilogram mąki pszennej to 1470 ml. Co do płynów to różnice też są większe niż wam się wydaje np. litr spirytusu waży 800 gramów a litr benzyny to 730 gramów, olej, oliwa z oliwek są sporo cięższe od wody.